UITVAART & AFSCHEIDSBEGELEIDING

In de dagen rondom het overlijden van jullie geliefde kan HART & ZIEL naast je staan. Jullie geven aan wat jullie willen. HART & ZIEL ondersteunt jullie, in het zelf vormgeven van het afscheid. Veel is mogelijk en kan plaatsvinden zoals jullie voor ogen hebben.

In een stappenplan geven wij aan wat er allemaal op jullie af kan komen na het overlijden van jullie geliefde en op welke momenten je wat kan doen. Lees meer over het Stappenplan.

Verder kun je lezen over de verzorging van jullie overleden geliefde en hoe laat je de wereld weten dat je geliefde overleden is.

Waarin wordt je overleden geliefde gelegd en hoe wordt de overleden geliefde vervoert. Waar willen jullie de laatste afscheidsviering laten plaatsvinden en wat wil je als herinnering meegeven of meenemen.

De uitvaart dient uiterlijk 6 werkdagen na de dag van het overlijden van je geliefde plaats te vinden.

TIP: Neem ruim de tijd om, direct na het overlijden van je geliefde, samen met je nabestaanden in alle rust afscheid te nemen. Je overleden geliefde hoeft niet meteen verzorgd te worden.

Voor nabestaanden die van ver komen is het vaak fijn om je overleden geliefde  zo aan te treffen zoals ze is overleden. De intimiteit van een kleine  groep nabestaanden met hun overleden geliefde mag ten volle beleefd worden.